Tietosuojalauseke

FUELMEN TIETOSUOJASELOSTE

FuelMe Oy (”FuelMe” tai ”me”) käsittelee ruoantilauspalveluidensa käyttäjien sekä verkkosivujensa fuelme.fi (yhdessä “Palvelu”) vierailijoiden henkilötietoja.

Tietosuojaselosteessamme kerrotaan minkälaista henkilötietoa käsittelemme, miten käsittelemme henkilötietoa ja miten voit käyttää rekisteröidyn oikeuksiasi (esimerkiksi oikeus vastustaa, oikeus päästä tietoihisi).

Osaan palveluistamme saattaa soveltua erillinen tietosuojaseloste. Mikäli erillistä tietosuojaselostetta sovelletaan tiettyyn palveluun, julkaisemme selosteen kyseisen palvelun yhteydessä. Voimme päivittää tätä Tietosuojaselostetta, mikäli se on tietojen käsittelyn muutosten tai muun syyn vuoksi tarpeellista. Ajantasainen versio on Verkkosivuillamme. Emme tee merkittäviä muutoksia tähän Tietosuojaselosteeseen tai rajoita Käyttäjien tämän Tietosuojaselosteen mukaisia oikeuksia ilmoittamatta tällaisista muutoksista.

Tämä Tietosuojaseloste soveltuu ainoastaan henkilötietojen käsittelyyn, jossa FuelMe toimii rekisterinpitäjänä.

1. FuelMen yhteystiedot

Nimi: FuelMe Oy

Y-tunnus: 2875701-3

Postiosoite: Arkadiankatu 31 B 27

Sähköpostiosoite: info@fuelme.fi

Yhteyshenkilö: Pieter Dreesen

2. Käsiteltävät henkilötiedot ja tietolähteet

Keräämme kahdentyyppisiä tietoja Käyttäjistämme: Käyttäjätietoja sekä Analytiikkatietoja.

Käyttäjätiedot

Käyttäjätiedot ovat henkilötietoja, joita FuelMe kerää suoraan sinulta. Voimme kerätä Käyttäjätietoja käyttäjiltämme eri tavoin mukaan lukien; palveluun rekisteröitymisen yhteydessä, uutiskirjeen tilauksen yhteydessä tai lomakkeen täyttämällä. Keräämme myös tietoja koskien toimiasi ja maksuja, joita suoritat FuelMe-palveluiden kautta.

Käyttäjätiedot, jotka ovat välttämättömiä FuelMe-palvelun käyttämiseksi

Seuraavien henkilötietojen kerääminen ja käsitteleminen on tarpeellista, jotta voimme täyttää sopimusvelvoitteemme sinua kohtaan sekä noudattaa lakisääteisiä velvoitteitamme.

Rekisteröityessäsi FuelMe-palveluun ja luodessasi käyttäjätilin, tulee sinun toimittaa meille seuraavat tiedot: koko nimi, puhelinnumero, sähköpostiosoite, maksuvälinetiedot, kuten maksuvälineesi numero ja maksuvälineesi voimassaolopäivämäärä ja valitsemasi toimituspiste.

Vapaavalinteisesti annettavat käyttäjätiedot

Käyttö- tai asiakaskokemuksesi voi olla parempi, jos toimitat meille seuraavia tietoja: tietoa, jota annat meille arvostellessasi palveluitamme, markkinointisuostumukset ja –kiellot, tiedot, jotka annat meille puhelimitse tai sähköpostitse tai chatin kautta.

Käyttäjätietojen lisäksi käsittelemme henkilötietoja, jotka kolmannet palvelun tarjoajat antavat sinusta. Jos yhdistät käyttäjätilisi tai kirjaudut käyttäjätililtäsi Facebookiin, Facebook jakaa kanssamme henkilötietojasi kuten profiilikuvasi, näytteen Facebook-ystävistäsi sekä Facebook-tunnuksesi. Facebook Pixel antaa meille mahdollisuuden monitoroida Facebook-mainontamme konversiota, optimoida mainoksiamme, rakentaa yleisöjä tuleville mainoskampanjoillemme ja uudelleentargetoida sellaisia käyttäjiä, jotka ovat käyneet internetsivustollamme. Facebook Pixel kerää myös sijaintitietojasi, mikäli sallit tämän selaimesi asetuksista.

Analytiikkatiedot

Vaikka emme tavallisesti käytä Analytiikkatietoja henkilöiden tunnistamiseen, joskus henkilöt saattavat olla tunnistettavissa niistä joko yksin taikka yhdistettäessä tai liitettyinä Käyttäjätietoihin. Näissä tapauksissa Analytiikkatiedot katsotaan henkilötiedoiksi soveltuvan lainsäädännön tarkoittamalla tavalla ja käsittelemme tietoja henkilötietoina.

Analytiikkatiedot, joita keräämme automaattisesti, kun vierailet tai käytät FuelMe-palvelua: 

Laitetiedot. Keräämme seuraavia tietoja teknisistä laitteista, joita käytät käyttäessäsi FuelMe-palveluita: Laite ja laitenumero, laitteen IMEI-numero * maa, IP-osoite, käytetty selain ja selainversio, käyttöjärjestelmä, internetpalveluntarjoaja, laitteesi mainostunniste.

Käyttötiedot. Keräämme tietoja FuelMe-palveluiden käytöstäsi, kuten:

    • aika, jonka olet käyttänyt FuelMe-palvelussa
    • käyttötietoa FuelMe-palvelussa
    • tietoa FuelMe-palveluiden kautta tekemistäsi tilauksista
    • URL-osoitteet verkkosivuista, joilla vierailit ennen kuin vierailit FuelMe-palvelussa
    • vierailujesi ajankohdat ja päivämäärät
    • FuelMe-palvelun osiot, joilla vierailit
    • FuelMe-palvelussamme etsimäsi tuotteet

Evästeet

Käytämme Analytiikkatiedon keräämiseen eri teknologioita, kun Käyttäjä vierailee palvelussamme, mukaan lukien evästeitä ja web beacon -teknologiaa.

Eväste on pieni, käyttäjän tietokoneelle lähetettävä ja siellä säilytettävä tekstitiedosto, joka mahdollistaa internetsivujen ylläpitäjän tunnistamaan usein sivuilla vierailevat kävijät, helpottamaan kävijöiden FuelMe-palveluiden käyttöä sekä mahdollistamaan yhdistelmätiedon laatimisen kävijöistä. Tämän palautteen avulla pystymme jatkuvasti parantamaan FuelMe-palveluitamme ja paremmin palvelemaan Käyttäjiämme. Evästeet eivät vahingoita käyttäjien tietokoneita tai tiedostoja. Käytämme niitä siten, että voimme tarjota asiakkaillemme kunkin yksilöityjen tarpeiden mukaisia tietoja ja palveluita.

Voit estää evästeiden käytön selaimessasi tai asettaa selaimesi varoittamaan, kun evästeitä yritetään asentaa. Huomaathan, että jotkin palvelumme osat eivät ehkä toimi oikein, mikäli evästeiden käyttö on estetty.

”Web Beacon” on teknologia, joka mahdollistaa verkkosivujen ja sähköpostien lukijoiden tunnistamisen esimerkiksi tunnistamalla mikäli sähköposti on luettu.

Verkkoanalytiikkapalvelut

Palvelumme käyttävät Google Analyticsia ja muita verkkoanalytiikkatyökaluja kootakseen Analytiikkatietoja ja raportteja vierailijoiden verkkosivustomme käytöstä, jotta voimme parantaa FuelMe-palvelua. Saadaksesi lisätietoa Google Analyticsista, vieraile Google Analyticsin verkkosivustolla. Voit kieltäytyä Google Analyticsin suorittamasta tietojen keräämisestä lataamalla selaimeesi seuraavan lisäosan: Google Analytics opt-out add-on.

3. Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus ja peruste

Tarkoitukset

FuelMe käsittelee henkilötietoja seuraavia tarkoituksia varten:

Tarjotaksemme palveluitamme ja täyttääksemme sopimussuhteisiin perustuvat velvollisuutemme (käsittelyn peruste: sopimuksen täytäntöönpano)

FuelMe käsittelee henkilötietojasi tarjotakseen sinulle palveluita sinun ja FuelMen välillä solmitun sopimuksen mukaisesti.

Käytämme tietoja soveltuvin osin esimerkiksi maksutapahtumien ja palautusten käsittelemiseksi sekä tarjotaksemme esimerkiksi toimituskumppanillemme tarvittavat tiedot tilauksesi toimittamiselle. Mikäli otat yhteyttä asiakaspalveluumme, käytämme annettuja tietoja kysymyksiin vastaamiseksi ja mahdollisten ongelmien ratkaisemiseksi.

Noudattaaksemme lakisääteisiä velvoitteitamme (käsittelyn oikeusperuste: lakisääteinen velvoite)

FuelMe käsittelee tietoja hallinoidakseen ja täyttääkseen lakisääteiset velvoitteensa. Tämä käsittää tietojen käsittelemisen kirjanpitovelvollisuuksien noudattamiseksi ja tietojen tarjoamisen asianmukaisille viranomaisille, kuten veroviranomaisille.

Vaateiden käsittelemiseen ja oikeudellisiin menettelyihin (käsittelyn oikeusperuste: oikeutettu etu)

FuelMe voi käsitellä henkilötietoja oikeudellisten vaateiden, perinnän ja oikeudellisten menettelyiden yhteydessä. Voimme myös käsitellä tietoja petoksen ja palveluidemme väärinkäytön ehkäisemiseksi sekä tieto-, järjestelmä- ja verkkoturvallisuuden vuoksi.

Asiakasviestintään ja markkinointiin (käsittelyn oikeusperuste: oikeutettu etu)

FuelMe voi käsitellä henkilötietojasi ottaakseen yhteyttä sinuun FuelMe-palveluihin liittyvissä asioissa ja ilmoittaessaan palveluita koskevista muutoksista. Käytämme henkilötietojasi lisäksi markkinoidaksemme palveluitamme sinulle.

Laadun parantamiseksi ja käyttötrendien analysoimiseksi (käsittelyn oikeusperuste: oikeutettu etu)

Voimme käsitellä palveluidemme käyttöä koskevia tietojasi parantaaksemme palveluidemme laatua esimerkiksi analysoimalla erilaisia palveluidemme käyttöön liittyviä trendejä. Saatamme myös käyttää henkilötietoja asiakastyytyväisyyskyselyihin varmistaaksemme, että palvelumme vastaavat toiveitasi. Kun mahdollista, käytämme tähän tarkoitukseen vain sellaisia yhdistettyjä tietoja, joista henkilöitä ei voida tunnistaa.

Käsittelyn peruste

FuelMe käsittelee henkilötietojasi hoitaakseen sopimussuhteisiin perustuvat velvollisuutensa sinua kohtaan sekä hoitaakseen lainmukaiset velvollisuutensa. Lisäksi käsittelemme henkilötietoja oikeutetun etumme perusteella harjoittaaksemme, ylläpitääksemme ja kehittääksemme liiketoimintaamme sekä luodaksemme ja ylläpitääksemme asiakassuhteita. Kun käsittelemme henkilötietojasi oikeutetun etumme perusteella, vertaamme oikeutettuja etujamme sinun oikeuteesi yksityisyyteen ja tarjoamme sinulle esimerkiksi helpot keinot kieltäytyä markkinointiviestinnästämme ja käytämme pseudonymisoituja tietoja tai yhdistettyjä tietoja, joista sinua ei voida tunnistaa, aina kun se on mahdollista.

Joissain palveluidemme osissa saatetaan pyytää suostumustasi henkilötietojen käsittelylle. Näissä tapauksissa voit peruuttaa antamasi suostumuksen milloin tahansa.

4. Siirto euroopan ulkopuolisiin valtioihin

FuelMe säilyttää henkilötietojasi ensisijaisesti Euroopan talousalueella. Käyttämämme palveluntarjoajat toimivat kuitenkin useilla maantieteellisillä alueilla. Me ja palveluntarjoajamme voimme siirtää henkilötietoja valtioihin, tai saada niihin pääsyn Euroopan talousalueen tai asuinvaltiosi ulkopuolisissa valtioissa.

Suoritamme toimenpiteet varmistaaksemme, että henkilötietojesi suojan taso on riittävä siellä, missä henkilötietojasi käsitellään. Järjestämme riittävän suojauksen henkilötietojen siirroille Euroopan talousalueen ulkopuolisiin valtioihin palvelutarjoajiemme kanssa solmimillamme Euroopan komission hyväksymiin mallisopimuslausekkeisiin perustuvilla sopimuksilla taikka muilla vastaavilla järjestelyillä, kuten Privacy Shield -järjestelyn avulla.

Lisätietoa henkilötietojen siirroista voit pyytää ottamalla meihin yhteyttä yllämainittuja yhteystietoja käyttäen.

5. Henkilötietojen vastaanottajat

Jaamme henkilötietojasi ainoastaan FuelMen organisaation sisällä ja ainoastaan siinä määrin kuin se on kohtuudella tarpeen tämän Tietosuojaselosteen mukaisiin tarkoituksiin.

Emme jaa henkilötietoja FuelMen organisaation ulkopuolisille kolmansille osapuolille, ellei jokin seuraavista olosuhteista ole käsillä:

Jakaminen on tarpeen tämän Tietosuojaselosteen mukaisiin tarkoituksiin sekä jakaminen valtuutetuille palveluntarjoajille

Niiltä osin kuin kolmansien osapuolten on tarpeen saada pääsy henkilötietoihin palveluidemme suorittamiseksi, tarjoamme tällaisille kolmansille osapuolille tietojasi käsiteltäväksi meidän lukuumme. Lisäksi voimme luovuttaa henkilötietoja käsiteltäväksi meille palveluita tarjoaville valtuutetuille palveluntarjoajille (mukaan lukien tietojen säilytys-, kirjanpito-, myynti- ja markkinointipalveluita tarjoaville alihankkijoillemme) sekä maksupalveluita tarjoaville palveluntarjoajille maksujesi käsittelyä varten.

Kun kolmannet osapuolet käsittelevät tietoja lukuumme, olemme huolehtineet asianmukaisista sopimuksellisista ja organisatorisista toimenpiteistä varmistaaksemme henkilötietojen käsittelyn tapahtuvan yksinomaan tässä Tietosuojaselosteessa mainittujen tarkoitusten toteuttamista varten sekä soveltuvien lakien, säännösten ja ohjeidemme mukaisesti, noudattaen asianmukaisia salassapitovelvollisuuksia ja turvatoimia.

Muistathan, että luovuttaessasi henkilötietojasi suoraan kolmannelle osapuolelle esimerkiksi palvelussamme olevan linkin kautta, henkilötietojen käsittely perustuu tavallisesti kyseisen kolmannen osapuolen omiin tietosuojaselosteisiin ja käsittelyperiaatteisiin.

Oikeudellisista syistä

Voimme luovuttaa henkilötietoja organisaatiomme ulkopuolisille kolmansille osapuolille, jos pääsy henkilötietoihin ja niiden käyttäminen on kohtuudella tarpeen (i) minkä tahansa soveltuvan lain, sääntelyn, ja/tai tuomioistuimen päätöksen noudattamiseksi; (ii) petoksen, rikoksen taikka tietoturvaongelman tai teknisten ongelmien havaitsemiseksi, estämiseksi ja tällaisen asian käsittelemiseksi; ja/tai (iii) FuelMen tai käyttäjiemme etujen tai omaisuuden turvaamiseksi taikka turvallisuuden takaamiseksi tai yleisen edun turvaamiseksi lainsäädännön mukaisesti. Mikäli mahdollista, ilmoitamme sinulle tällaisesta siirrosta ja käsittelystä.

Muista oikeutetuista syistä

Mikäli FuelMe on osapuolena sulautumisessa, liiketoimintakaupassa tai muussa yrityskaupassa, voimme luovuttaa henkilötietoja kyseisessä yrityskaupassa mukana olevalle kolmannelle osapuolelle. Varmistamme tällöin kuitenkin kaikkien henkilötietojen pysymisen luottamuksellisina. Tässä tapauksessa kerromme siirrosta niin pian kuin on kohtuullisesti katsoen mahdollista Käyttäjille, joiden henkilötietoja siirto koskee tai joiden henkilötietojen käsittelyyn soveltuu eri tietosuojaseloste.

Nimenomaisella suostumuksella

Voimme luovuttaa henkilötietoja FuelMen organisaation ulkopuolisille kolmansille osapuolille muista kuin edellä mainituista syistä silloin, kun meillä on siihen nimenomainen suostumuksesi. Sinulla on oikeus peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa.

6. Säilytysaika

FuelMe ei säilytä henkilötietoja pidempään kuin lainsäädännön salliman enimmäisajan ja ainoastaan niin kauan, kun on tarpeellista palveluidemme tai niiden osan tarjoamiseksi. Säilytysaika riippuu tietojen luonteesta sekä käsittelyn tarkoituksesta. Enimmäissäilytysaika voi näin ollen vaihdella tapauskohtaisesti.

Useimmat henkilötiedot, jotka koskevat käyttäjän FuelMe-palvelun käyttäjätiliä hävitetään 90 päivän kuluessa siitä, kun käyttäjä on poistanut FuelMe-palvelun käyttäjätilinsä. Tämän jälkeen voimme säilyttää osaa käyttäjän käyttäjätiliin yhdistettäviä tietoja niin kauan, kun laki sitä meiltä edellyttää tai meillä on jokin lainmukainen syy säilyttää tietoja esimerkiksi vaateiden käsittelyn, sisäisen raportoinnin, markkinoinnin tai kirjanpitovelvollisuuden vuoksi. Kaikki käyttäjän käyttäjätiliin yhdistettävä henkilötieto hävitetään 10 vuoden kuluessa siitä, kun käyttäjä on poistanut FuelMe-palveluiden käyttäjätilinsä, ellei tietojen säilyttäminen ole poikkeuksellisesti tarpeen esimerkiksi oikeustoimia varten.

Analytiikkatiedot käyttäjistä, joilla ei ole FuelMe-palveluiden käyttäjätiliä, säilytetään 180 päivää.

7. Sinun oikeutesi

Oikeus saada pääsy tietoihin

Sinulla on oikeus saada pääsy käsittelemiimme sinua koskeviin henkilötietoihin. Voit nähdä tiettyjä tietojasi palvelumme käyttäjätilisi kautta tai pyytämällä meiltä kopion keräämistämme henkilötiedoistasi.

Oikeus peruuttaa suostumus

Mikäli käsittely perustuu käyttäjän antamaan suostumukseen, käyttäjä voi peruuttaa antamansa suostumuksen milloin tahansa. Suostumuksen peruuttaminen voi rajoittaa käyttäjän mahdollisuuksia käyttää palveluitamme. Suostumuksen peruuttaminen ei vaikuta ennen peruutusta käsittelemiemme henkilötietojen käsittelyn lainmukaisuuteen.

Oikeus vaatia tiedon korjaamista

Sinulla on oikeus vaatia meitä korjaamaan tai täydentämään säilyttämämme virheelliset tai vanhentuneet henkilötiedot ottamalla meihin yhteytä. Voit korjata tai päivittää joitakin sinua koskevia henkilötietojasi palvelumme käyttäjätilisi kautta.

Oikeus vaatia tiedon poistamista

Voit pyytää meitä poistamaan henkilötietosi järjestelmistämme. Suoritamme pyynnön mukaiset toimenpiteet, mikäli meillä ei ole oikeutettua syytä olla poistamatta tietoa.

Oikeus vastustaa

Voit vastustaa henkilötietojensa käsittelyä, mikäli tietoa käsitellään muihin tarkoituksiin kuin palvelumme tarjoamiseksi tai laista aiheutuvan velvollisuuden täyttämiseksi. Vastustaminen saattaa kuitenkin rajoittaa mahdollisuuksiasi käyttää palveluamme.

Oikeus rajoittaa tiedon käsittelyä

Voit pyytää meitä rajoittamaan henkilötietojesi käsittelyä esimerkiksi, kun poisto-, korjaus- tai vastustuspyyntösi ovat käsiteltävänä ja/tai kun meillä ei ole oikeutettuja perusteita käsitellä tietojasi. Tämä saattaa kuitenkin rajoittaa mahdollisuuksiasi käyttää palveluamme.

Oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen

Sinulla on oikeus saada henkilötietosi meiltä jäsennellyssä ja yleisesti käytetyssä muodossa sekä oikeus siirtää tiedot itsenäisesti kolmannelle osapuolelle.

Oikeuksien käyttäminen

Yllämainittuja oikeuksia voidaan käyttää lähettämällä ylläoleviin osoitteisiin kirje tai sähköposti, joka sisältää seuraavat tiedot: käyttäjän koko nimi, yrityksen nimi, osoite, sähköpostiosoite sekä puhelinnumero. Voimme pyytää käyttäjän henkilöllisyyden todistamisen kannalta tarpeellisten lisätietojen toimittamista. Voimme hylätä pyynnöt, jotka toistuvat kohtuuttoman usein, ovat liiallisia tai jotka ovat selvästi perusteettomia.

8. Suoramarkkinointi

Käyttäjällä on oikeus kieltää meitä käyttämästä Käyttäjän henkilötietoja suoramarkkinointiin, markkinatutkimukseen ja suoramarkkinointitarkoituksessa tehtävään profilointiin olemalla meihin yhteydessä yllä osoitettujen yhteystietojen mukaisesti, taikka käyttämällä palvelussamme olevaa toimintoa tai suoramarkkinointiviestien yhteydessä tarjottavaa tilauksen peruuttamismahdollisuutta.

9. Valituksen tekeminen

Mikäli käyttäjä katsoo, että henkilötietojen käsittelytoimemme ovat soveltuvan tietosuojalainsäädännön vastaisia, voit tehdä asiasta valituksen paikalliselle valvontaviranomaiselle. Paikallisena valvontaviranomaisena toimii Suomessa tietosuojavaltuutettu www.tietosuoja.fi.

10. Tietoturvallisuus

Käytämme hallinnollisia, organisatorisia, teknisiä sekä fyysisiä suojatoimenpiteitä keräämiemme ja käsittelemiemme henkilötietojen suojaamiseksi. Käyttämiämme toimenpiteitä ovat esimerkiksi tietojen salaus, pseudonymisointi, palomuurit, turvalliset tilat ja järjestelmät, jotka on suojattu rajoitetuin pääsyoikeuksin. Turvatoimemme on suunniteltu ylläpitämään asianmukainen taso tietojen luottamuksellisuuden, eheyden, käytettävyyden, vikasietoisuuden ja palautettavuuden varmistamiseksi. Testaamme säännöllisesti palveluamme, järjestelmiämme ja muuta laitteistoa haavoittuvuuksien varalta.

Mikäli tietoturvatoimenpiteistä huolimatta tapahtuu tietoturvaloukkaus, jolla on todennäköisesti haitallisia vaikutuksia Käyttäjien yksityisyydelle, ilmoitamme loukkauksesta soveltuvan lainsäädännön edellyttämällä tavalla asiaankuuluville käyttäjille ja muille vaikutusten alaisille osapuolille, sekä soveltuvan tietosuojalainsäädännön vaatiessa viranomaisille niin pian kuin mahdollista.